HÖSTTRÄFFEN 2017

RRBCS HÖSTTRÄFF I ÖSTERGÖTLAND DEN 7-8 OKTOBER 2017

Efter ännu en fantastisk fin sommar vilken avnjöts i fulla drag var det så än en gång dags för den annalkande hösten och den därmed sammanhängande alltid lika trevliga höstträffen inom vår klubb, vilket denna gång gick av stapeln den 7 och 8 oktober 2017.


I syfte att finna nya spännande sevärdheter vilka icke står öppna för allmänheten kontaktades ägarna till en av våra finaste privata nationalklenoder, släkten Bielke, i syfte att försöka förmå desamma att förevisa släktgården Sturefors Slott strax utanför Linköping.

Efter viss betänketid kontaktades styrelsen av familjen Bielke vilka glädjande nog förklarade sig villiga att ta emot vår klubb och dess medlemmar, vilken unika chans vi givetvis inte kunde missa med påföljd att ett 40-tal glada entusiaster lördagen den 7 oktober begav sig mot Sturefors Slott där vi varmt emottogs av familjen Bielke för en guidad visning av detsamma.


Under den sakkunniga och underhållande visningen erhöll vi alla del av såväl släkten Bielkes, Sveriges som Sturefors Slotts unika historia ända fram till dags datum tillsammans med en redogörelse över det stora och ansvarsfulla arbete familjen Bielke nedlägger för att bevara denna för oss alla unika nationalklenod.


Därvid kunde vi raskt konstatera att det svarta hål i ekonomiskt avseende renoveringen av våra klenoder regelmässigt brukar medföra endast är en krusning på ytan i den oceanen av kostnader förvaltningen och omvårdnaden av våra svenska slott och herresäten är förenade med, vilket faktum givetvis är högst relevant om någon inom familjen skulle ha synpunkter på de värdefulla investeringar vi gör i våra klenoder, vilka således där i jämförelse inte kan betraktas än annat som rent försumbara.


Efter en synnerligen trevlig och lärorik visning begav vi oss mot vårt nästa mål på

höstträffen, Tjällmo Gästgifvaregård strax norr om Motala, under vilken färd den något gråa himlen sprack upp med fantastiskt färgsprakande höstvyer som följd längs de vackra landsskapsvägarna.

Söndagen den 8 oktober 2017 vaknade vi alla upp till ännu en fantastisk solig och vacker dag varvid vi alla efter avnjutandes efter en utsökt frukostbuffé vemodigt tog farväl av varandra inför den förestående hemfärden.


Under hemfärden gavs vi än en gång möjlighet att avnjuta den vackra hösten med alla dess färgprakt, under vilken färd familjen kunde konstatera att vi än en gång givits ynnesten att få delta i ännu en strålande höstträff i alltid lika glada och trevliga vänners lag, vilket givetvis bådar gott inför framtiden.TEXT & BILD: ANDERS GÖRAN RYBERG

Vid ankomsten till Tjällmo Gästgifvaregård blev vi synnerligen varmt välkomnade och logerade av ägarfamiljen, varefter alltid lika trevligt samkväm vidtog i gästgiveriets bar, varefter vi alla begav oss mot gästgiveriets unika matsal för avnjutande av en god, välbehövlig och efterlängtad middag.


Till middag serverades vi en fantastisk trerätters måltid av vilka förrätten bestod av en Vol au vent fylld med räkor och kräftstjärtar i smörsås, smaksatt med lime och koriander, huvudrätten av en ekologisk ryggbiff från Ydre med svampsås på Karl-Johansvamp och toppad med jordärtskockschips samt potatiskaka smaksatt med mögelost jämte ugnsrostade grönsaker samt desserten av en fantastisk passionsfruktcheesecake med hallonsås och hyvlad mörk choklad, till vilken måltid serverades en synnerligen väl och sakkunnigt komponerad vinmeny.


Efter avnjutandet av denna fantastiska måltid vidtog på sedvanligt sätt ytterligare varmt samkväm i glada vänners lag, varefter vi alla synnerligen tillfredsställda såväl med dagens begivenheter som den fantastiska middagen begav oss mot våra rum för en skön natts sömn.