HÖSTTRÄFFEN 2015

RRBCS HÖSTTRÄFF I LINKÖPING 3-4 OKTOBER 2015

Vi var åtta stycken medlemmar som åkte till Linköping och Scandic hotell väst kvällen före den ordinarie träffen. Vi tog bussen in till centrum och hittade en trevlig pub med väldig god mat. Några beställde fish and chips, någon skaldjurspasta, en tog entrecót samt öl eller vin därtill. Efter en del timmar blev det hemfärd med buss till hotellet.

 

Efter en förträfflig frukost åkte vi till Gamla Linköping där det finns en massa hatverkare, bank, diversehandel, café, Cloettabutik m.m. i hus som har legat där eller är flyttade dit, till och med en gammal folkpark.

 

Vi blev ett 20-tal medlemmar som träffades i Linköping för att bli guidade på Flygmuseet med alla dessa fantastiga flygande maskiner.  Guiden var en distriktsansvarig i MG klubben (Per de Faire) som en del kände sen förut. Han var en som hade guidat flera år på museet, och kunde berätta med en bra inlevelse. En trappa ner fanns den DC.3a som var ute på radiospaning över Östersjön i juni 1952, och blev nerskjuten av ryskt jaktflyg. Under eftersökningen av DC3an blev även ett Catalina plan nerskjutet av ryssarna och räddades paddlande i en gummibåt av ett fraktfartyg. Har du vägarna åt Linköping, sväng in och titta, det är sevärt.

 

Nu var det uppsittning i bilarna för färd till Scandic hotell för incheckning och omklädning till middagen. Där började vi med ett glas bubbel i baren, sedan in till bords och en mycket god tre rätters middag.


TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

Söndag morgon efter ännu en förträfflig frukost var det adjö till alla för en trevlig helg i god klubbanda.