RRBCS ROSLAGSPICKNICK PÅ VIRA BRUK 5 JULI 2015

Vi träffades vid Östanå färjeläge där färjan över till Ljusterö lägger till.

Där hade Shejken af Björnhuvud beställt lunch på Östanå sjökrog till kl. 15.00 för ett drygt tjog medlemmar med fordon.

 

Det tog tid innan vi fick maten och sedan blev det strul med betalningen. Vi kom så småningom den dryga km till Vira bruk där vi stod i kö för att lösa biljetter till detta klassiska bygdespel.

 

Nu började föreställningen med att en massa folk intog scenen med hästar och vagnar patroner, smeder, kärlekspar med kärleksbekymmer, spelet handlar om smederna vid Vira bruk mellan 1635 till1775 och deras leverne. Det var ett fantastiskt skådespel med händelser hela tiden. Med medhavd matsäck eller köpt kaffe var det paus i c:a 25 min. Andra halvan var det åter lycka på bruket mellan ett kärlekspar och giftermål, slutet gott och nästan allting gott.

 

Har NI vägarna åt det hållet någon sommar är det faktiskt en rekommendation att se spelet.

 

Så var det bara att tåga tillbaks till våra klenoder ta adjö och på återseende någon annan stans med färd hem till garagen, och ett stooort tack till Micke och Bea för årets picnic.


TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

THE ROLLS-ROYCE & BENTLEY CLUB

FOR ROLLS-ROYCE & BENTLEY MOTOR CARS ENTHUSIASTS

INTEGRITETSPOLICY

LÄS THE ROLLS-ROYCE & BENTLEY CLUBS INTEGRITETSPOLICY

The Rolls-Royce badge, Spirit of Ecstasy logo and Rolls-Royce name are registered trademarks owned by Rolls-Royce Motor Cars Ltd or are used in some

jurisdictions by Rolls-Royce Motor Cars Ltd under licence from Rolls-Royce plc. The Bentley badge, the winged B mascot and the Bentley name are registered trademarks owned by Bentley Motors Ltd.