ÅRSMÖTET 2013


RRBCS ÅRSMÖTE I KARLSKRONA DEN 24- 26 MAJ 2013 DEL 1

Årets rally (Blekingerallyt) med årsmöte ägde rum i den vackra och gamla örlogsstaden Karlskrona. Jag åkte med Micke Andersson och Beata Larsson i en vit Bentley Mulsanne Turbo. Jag åkte ner till Micke på torsdagen för att sova över, för vi skulle starta tidigt på fredag morgon.


Det bar iväg ner mot Norrköping och E 22 till Västervik för en liten rundtur i staden. Färden fortsatte söderut tills vi kom söder om Kalmar när det var dags att äta lunch. En superb lunchbuffé med kaffe och kaka intogs på Stufvenäs Gästgiveri i Söderåkra.


Vi åkte ut på E 22 igen och ner till Karlskrona. På Scandic Hotell bodde vi fantastiskt fint alldeles vid Fisktorget nästan mitt i stan. På fredag kväll blev det grillbuffé. På hotellet pågick en stor KISS-utställning så där fanns affischer, kläder, dockor m.m. En mycket sevärd utställning för nostalgiker.


Söndagen började i duggregn med ett besök på Albinsson&Sjöbergs bil- och porslinsmuseum, en sevärdhet var för sig. Bilarna var de som man själv såg som ung Volvo PV, SAAB, Ford Anglia och även en Volvo P1900. På nedre botten i huset låg porslinsmuseet och där fanns nästan allt som Karlskrona porslinsfabrik har gjort under många år. Det var uppdukade bord och ett antal glasskåp fulla med olika koppar, fat och tallrikar.


Därefter gick vi till Marinmuseet för att äta en buffélunch. Sedan var det frivilligt att besöka museet för att ta del av ”Carlskrona” marina historia, sevärt. Nu återstod bara resan hem mot Åkersberga för att där hämta min Volvo för färd till Uppsala. Vi skänker ett stort TACK till familjen Stenbrott för en trevlig och sevärd helg med god mat och kaffe i Karlskrona med omgivningar.


TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

Lördagen var vikt åt en båtfärd ut till Kungsholmen, en försvarsanläggning, som skulle försvara inloppet till Karlskrona, liknande Vaxholms fästning fast större. Det var en intressant guidning med mycket sevärt både ute och inne. Efter en något gungig färd i blåsten var vi framme vid Fisktorget, för en lunch på hotellet.


På eftermiddagen for vi med bilarna till familjen Stenbrotts hem på Sturkö. Vi parkerade på gräsmattan nedanför huset och i det gamla stenbrottet fanns det ett väldigt stort ”akvarium” med hundratals guldfiskar och ett antal karpar. Nu var det upp för trapporna till garaget med familjens fina bilar mm och klubbens årsmöte med kaffe med dopp.