ÅRSMÖTET 2013

RRBCS ÅRSMÖTE I KARLSKRONA DEN 24- 26 MAJ 2013 DEL 2

Efter en osedvanligt lång och kall vinter, under vilken en av de få ljuspunkterna var blotta tanken på kommande trevliga aktiviteter med våra klenoder, blev det så äntligen dags för vårt årsmöte, denna gång förlagt till den synnerligen vackra och trevliga staden Karlskrona den 24 och 26 maj 2013.

Som alla säkerligen kan erinra sig var våren osedvanligt sen detta år, varvid dock densamma till omåttlig belåtenhet den 24 maj 2013 stod i full blom då vi begav oss från Stockholm till Karlskrona i det mest strålande av vårväder för bevistandet av det rally som vällovligt arrangerats av Erland och Siv Stenbrott.


Efter att ha färdats i det mest strålande av solsken i den skiraste av grönska genom de vackraste av böljande vårlandskap kom vi att vid 18-tiden med synnerligen gott humör anlända till hotell Scandic i Karlskrona där vi på sedvanligt sätt slog oss samman med en stor samling alltid lika trevliga och brinnande entusiaster.


Vid incheckningen på hotellet kunde vi även konstatera att i detsamma för tillfället inrymt en utställning av populärmusikgruppen Kizz, vars hänförda beundrare vandrade runt bland utställningsföremålen ackompanjerade av musik skriven av denna grupp, vilken som de flesta av er redan känner till icke tillhör den mer lugna och harmoniska genren, utan snarare torde vara att hänföra till genren atonala tonsättare, enär inte en enda harmonisk strof ger sig till känna i deras skapelser.

 

Detta faktum var emellertid med hänsyn till vårt eget sällskap fullständigt betydelselöst då vi alla inbjöds till en strålande grillbuffé i ett för ändamålet privat uppdukat rum där kvällen avnjöts i alltid lika glada vänners lag.

Söndagen den 26 maj 2013 kom vi att samlas under regntyngda skyar för att avhämta våra klenoder för vidare färd mot Albinsson & Sjöberg Förlags omfattande bil- och porslinsmuséum i centrala Karlskrona

 

där såväl bil- som porslinsentusiaster till fullo kunde få lystmätet tillfredsställt, varefter vi alla begav oss mot Karlskrona marinmuséum för avnjutandet av en strålande god lunch.


Efter lunchen kvarstannade de som önskade för att bevista det unika och vackra muséet och dess samlingar medan övriga deltagare efter ett alltid lika vemodigt farväl begav sig mot sina respektive hemorter.


Vår egen hemfärd till Stockholm kom tyvärr att ske under milt uttryckt synnerligen tunga regnmoln, vilka under hela färden vräkte ner sitt innehåll, dock med den positiva effekten att vår klenod efter hemkomsten till Stockholm i det närmaste var kliniskt ren.


Under färden kunde vi även en än gång konstatera att vi fått uppleva ännu ett synnerligen trevligt årsmöte i alltid lika strålande glada och trevliga vänners lag, vilket ju faktiskt är det vår klubb har som dess högsta ädla mål.


TEXT & BILD:  ANDERS GÖRAN RYBERG

Lördagen den 25 maj 2013 kom vi alla att i strålande solsken samlas för avfärd mot dagens första begivenhet, vilken var Kungsholms fästning utanför Karlskrona dit vi färdades med båt och därigenom bjöds tillfälle att få beundra den vackra Karlskrona skärgård från dess allra bästa sida.


Efter såväl en synnerligen intressant och trevlig visning av alla sevärdheter på Kungsholms fästning var det dags att per båt färdas tillbaka till Karlskrona för avnjutande av en efterlängtad och god lunch.


Efter lunchen begav vi oss mot Erlands och Sivs vackra hem utanför Karlskrona för beskådande av deras synnerligen fina bilar i ett likaledes synnerligen fint garage där vi även passade på att avverka årets årsmötesförhandlingar för att därefter genom ett vackert vårlandskap återigen färdas mot hotellet och en där väntandes 3-rättersmiddag.

 

Till stor belåtenhet serverades till förrätt rökt ankbröst med lökmarmelad och rostade rotfrukter, till huvudrätt halstrad torskrygg med potatispuré, lök och bondbönor och samt till dessert en strålande god chokladfondant med hallon och kanderade valnötter, vilken middag på sedvanligt sätt avnjöts under synnerligen angenäma former. Efter ytterligare trivsamt samkväm i hotellets bar var det dags att krypa till kojs inför den kommande söndagen.


Avslutningsvis ber jag å såväl klubbens, familjens som mina egna vägnar att få framföra mitt varmaste tack till Erland och Siv för allt det arbete som nedlagts för att detta synnerligen trevliga årsmöte skulle kunna komma till stånd.