ÅRSMÖTET 2012


RRBCS ÅRSMÖTE I KNISTAD DEN 1-3 JUNI 2012


Fredagen den 1 juni:


Vi startade vid lunchtid, för att åter träffa våra vänner och entusiaster för klassiska bilar. Denna gång var målet Knistad Herrgård, norr om Skövde. Molnen hänger tunga och resan innebar flera stopp, innan vi efter ca 5 timmar var framme.

När alla hade samlats och hälsat på varandra var det dags för årsmötesförhandlingar.

Härom kommer en särskild årsmötesberättelse, men vi avslutade med att diskutera var och när årsmötet 2013 skall gå av stapeln och vem som kan arrangera detta.

Kvällen fortsatte med en grillbuffé med förrätt, efterrätt och vin.

Söndagen den 3 juni:


Söndagen var åter en kall och mulen dag.


Vi besökte Leif Holgersson som tog emot oss med dragspelsmusik. Han är en samlare av stora mått, han har samlat på saker sedan han var 16 år. Hela huset är fullt av hans samling, här finns en handelsbod från förr, han har en stor samling av instrument, ett rum för dragspel, ett annat rum för fioler mm. Huset var som sagt fullt av saker, roliga saker och inte en plats var fri. Leif Holgersson berättade, spelade och han är en person som kan dra historier och få hela sällskapet att skratta. Framförallt är han konstnär, målar fina tavlor och komponerar fina mönster till ett väveri.

Vi avslutade dagen hos hans son på ateljé Holgers. Lars och Katarina Holgersson är också konstnärer. Här avnjöt vi en härlig räkmacka innan det var dags att vända hem.


Vi tackar Leif Svensson och Göran Ryberg för att återigen genomfört ett fantastiskt arrangemang!


TEXT & BILD:  ASTRID RUGSVEEN

Lördagen den 2 juni:


Vi vaknade och tittade ut genom fönstret. Solen sken från en klarblå himmel. Ute var det friskt och kallt. Efter en härlig och riklig frukostbuffé var det dags att starta dagens första utflyktsmål som var Skara domkyrka. Tänk att den är äldre än Lunds domkyrka, de äldsta delarna är från slutet av 1000-talet. Domkyrkan har härjats av flera bränder, de skyldiga är danskarna. Även Gustav Vasa har varit med och förstört domkyrkan, han plundrade på sin tid de svenska kyrkorna friskt. Kyrkan är mycket vacker med bl.a. fina fönster.


Nästa besök var hos den hos den privata bilsamlaren Per Hallbäck. Nu lyste det i ögonen hos entusiasterna! Hans röda tråd i samlingen försökte vi gissa på. Kanske var det elegansen eller det speciella med varje bil eller kändisarna som åkt eller ägt bilen? Sjutton fantastiska bilar stod där. Märken som Fiat, Ferrari och naturligtvis Rolls-Royce, allt glänsande i bästa skick.

Bara garaget var värt att se, byggt i gammalt skarategel, allt mycket smakfullt, det har inte sparats på något. Naturligtvis var det tråkigt att vi inte fick fotografera bilarna där inne, men garaget kunde vi fotografera.


Lite tid för Skara museum, med allt från forntid till nutid och fornminnesstaden blev det också.

På återvägen till hotellet besökte vi Arnhems Kloster och klosterruiner från 1100-talet. Ett fantastiskt ställe att besöka, bara ett måste, om man är i närheten. Mycket historia. Ett trevligt kafé, där man kunde njuta av gott kaffe och goda kakor eller glass.

 

Väl tillbaka på hotellet blev det en liten stunds vila, innan det var dags att göra sig fina inför kvällens begivenheter.  Den inleddes med en stunds mingel och champagne. Sedan var det dags att avnjuta en 3 rätters middag:

 

Förrätt: Halstrad kummel med blomkål och pilgrimsmussla.


Varmrätt: Vårkyckling med glass sparris, lök och selleri.

Dessert: Pastej på choklad och creme på mörk choklad, smultron och caramel.Middagen var superb och som sagt vi njöt till fullo av god mat, gott vin och gemytligt stämning, som fortsatte med kaffe vid brasan.