ROSLAGSPICKNICKEN 2011

RRBCS ROSLAGSPICKNICK I NORRTÄLJE DEN 20 AUGUSTI 2011

Morgonen började med mulet väder och lite duggregn när vi hämtade ut vår Bentley från garaget. Färden mot Norrtälje och mötet med resten av deltagarna i årets Roslagspicknick fortsatte i uppehållsväder ända tills vi kom fram till Scandic Hotell. På plats fanns det ett tiotal RR och Bentleybilar plus några dagligbilar med sina glada förare och passagerare.

Eva och Bengt Löthner hade i år ställt färden mot Skebo Bruk, där vi skulle göra en rundvandring i ett ölbryggeri inrymt i en gammal kvarn med efterföljande ölprovning .


Efter att smörgåsarna var uppätna och ölglasen tomma var det dags att bryta upp för hemfärd, och ute hade det börjat regna, så det blev torkare på för resan hem. Så vi får niga och buga och tacka Eva o Bengt för ännu en fantastisk upptäckt av alla sevärdheter som finns i Roslagen.

TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

En av ägarna gick runt med oss och visade och berättade om ölets alla jäsnings-processer och jobbet med att hålla en jämn temperatur. Det är mer arbete än man tror att få fram en flaska öl, som är så lätt att konsumera. Rundvandringen tog ca en timme och därefter gick vi en trappa upp där det serverades två smörgåsar och ett glas öl. På en pall på en scen framför oss satt nu vår ciceron och berättade om de olika ölsorterna på ett underhållande sätt under tiden som vi provade ölens beska, styrka och fyllighet.