ROSLAGSPICKNICKEN 2016

RRBCS ROSLAGSPICKNICK I MORGONGÅVA

 DEN 21 AUGUSTI 2016

Söndagen den 21 augusti hade Micke Andersson lagt årets

picknicks utflykt västerut med träffpunkt på parkeringen utanför en godisbutik i Morgongåva, med säkert 150 olika sorters lösgodis mm. Det var 9 RR och Bentley och 2 vardagsbilar med 31 medlemmar. Efter en del pratande och handlande i godisbutiken var det uppsittning och åka c:a    6 km körning till Leif Lindh och hans fantastiska älgpark. Efter att vi tagit plats på långa flakvagnar dragna av två ”Grålle” veterantraktorer och Leifs berättande om sin park på svenska och engelska (det fanns turister ombord) om att man får klappa älgarna men inte i baken det gillande inte älgarna, och vi fick inte kliva av vagnarna.

 

Ute i hägnet kom älgarna ut ifrån skogen, för dom visste när traktorerna kom fanns det god pellets som Leif hade med sig i hinkar. Nu förklarade Leif att när man klappade älgarna blev man ”fet” om handen det var ett medel som älgarna utsöndrade på sommaren för att slippa mygg och knott.  Tänk vad nära man kom dessa stora djur, och vilka hornkronor. Kände man på hornen var dom varma och ludna, och längre fram vinter tappar dom hornen, men växer ut på våren igen. Leif hade namn på alla älgarna, här några namn. Holger, Göta, Hedvig, Linus, Ida,Ludvig, Nisse och några fler. 

TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

Efter en timme var vi tillbaks till våra klenoder för att åka till Heby Värdshus för en lunch. Vi hade i förväg valt på fisk eller kött, som var

Kungsflundrafilé, Fläskytterfilé med potatis eller potatisgratäng med grönsaker, sallad dryck och kaffe med kaka, mycket gott. Efter lunchen var det bara att vända kosan hemåt, och tacka Micke för ännu en rolig och annorlunda ”picknick”.