ROSLAGSPICKNICKEN 2012

RRBCS ROSLAGSPICKNICK I EDSBRO DEN 26 AUGUSTI 2012

En något fuktig lördag i augusti träffades ett antal klubbmedlemmar och ”Shejken av Björnhuvud” med dessa ”Världens bästa bilar” vid Scandic Hotell i Norrtälje.


Färden gick norrut till Söderby Karl och till väg 76 mot Edsbro. Där finns ett gammalt vallonbruk med Edsbro masugn som smälte malm till tackjärn för vidare befordran med pråmar till Skebo bruk.


Vi fick en guidad visning av vallonbruket av Suzanne Breitholtz och en berättelse om hela brukets historia från 1600-tal till nutid. Edsbro har ett museum med en fin smedja som på sommaren är i bruk för intresserade besökare.


Inne i huset finns en utställning som hembygdsföreningen har ställt i ordning med kök, rum och en lokal för undervisning och bildvisning.


TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

Efter en dryg timme var det uppsittning i bilarna för en färd på 200 meter till Langers Å-kafé där vi erhöll en fantastiskt delikat kycklingbaguett med öl till.


När baguetten och ölen var slut var det uppbrott och tack till Eva och Bengt Löthner för ännu en trevlig Roslagspicknick med mycket lärdom och sevärdheter i Roslagen och trevliga RRBC- medlemmar.