ÅRSMÖTET 2014


RRBCS ÅRSMÖTET PÅ LOKA BRUNN DEN 16-18 MAJ 2014

Det började med att jag skulle åka och tanka Bentleyn på tisdagen och kolla det jag kunde. Jag kände på fläktremmen och fick den i näven, den gick av. Nu blev det bråttom. Ett samtal till mekaniker Micke: Vad ska jag göra? Han sa att han skulle kontakta en firma i England för att höra om dom kunde skicka en fläktrem genast. Dom brukar klara att sända reservdelar på ett dygn. Det fanns 2 längder på fläktremmar till Bentley och tro det eller ej, men kl. 9.30 på torsdag morgon ringde det på dörren, där stod en DHL-chaufför och överlämnade ett paket med två remmar och den på 46 tum passade. Tack Micke.


Fredag vid lunchtid for vi mot Loka Brunn och vid halv fyratiden svängde vi upp framför receptionen. Där kom Rolf och mötte oss och hänvisade upp till rummen i det hus, Bondeska huset, som var bokat till klubben.


Loka Brunn är en stor anläggning med 54 byggnader från 1700, 1800 och 1900-talen.  År 1761 kom kung Adolf Fredrik till kurorten för att bota sin envisa migrän. Kungen ordinerades att dricka 6-8 liter brunnsvatten per dygn och efter 2 veckor var migränen botad. Där började sagan om brunnen, som idag drivs av familjen Spendrup. På området finns en kyrka, museibyggnader, brunn att dricka från och en stor badanläggning med uppvärmda bassänger och där man kan få olika behandlingar. Maten var en fröjd för smaklökarna, båda middagarna, lunchen och frukostarna var av bästa klass.


Söndagen kl 11.00 bar det av till Nobelmuséet i Karlskoga där självaste Nobel tog emot, och berättade om sina uppfinningar och sitt liv. Det var en fantastisk person som kunde berätta om sig själv så intressant. Efter 2 timmar var det tack och adjö för den här gången.

 

Tack till Rita och Rolf Sander för en trevlig helg i Västmanland och Värmland.


TEXT & BILD:  JERRY DÅVERSJÖ

På lördagens förmiddag åkte vi upp till Grythyttan och besökte den omtalade glassfabriken, några var inne i kyrkan, där prästen visade runt och berättade. En del av oss åkte till Måltidens Hus. Före middagen på lördagen hade vi en vinprovning med 4 olika viner, champagne, vitt, rosé och rött.