ÅRSMÖTET 2009

RRBCS ÅRSMÖTE I FILIPSTAD DEN 12-14 JUNI 2009


Nanna o Jag startade från Uppsala på fredagsmorgonen  mot Enköping, Västerås och Örebro.

Vi hade stämt träff med Margareta och Conny Byström att äta lunch tillsammans utanför Karlskoga.

Vädret var bra till Arboga där började det droppa lite grand, i Örebro var dropparna större och flera, och hitom Karlskoga hinkades vattnet ner.

Efter lunch bar det av mot Hennickehammar,  och regnet hade nästan slutat.

I entrén blev vi varmt mottagna av Rita och Rolf Sander, med en påse innehållande 2 öl och en del presenter, startkort och rallyskyltar.

Efter rumsbesiktning bar det av ner till baren för att stärka sig med en stor öl efter denna ansträngda körning.

Senare på kvällen blev det en stor, god grillbuffé, med kött, fågel, fisk och en massa grönsaker och goda såser.

Efter några mils körning kom vi fram till ”Måltidens hus”, som har varit en svensk paviljong i Sevilla. Den plockades ner och flyttades till Grythyttan. Carl-Jan Granqvist var inte hemma och guidade oss, men det gick bra ändå. Källarvåningen var en sevärdhet i sig själv, där fanns ett mosaikgolv lagt i mönster,  fina målningar på väggarna och i tak och även en stor vinkällare.  En trappa upp fanns en undervisningssal för utbildning av kockar med ett kök som går att höja och sänka för undervisning.

Sedan en kort förflyttning av bilarna till gästgiveriet, där det en trappa ner fanns en gammal stensatt källare som hade varit fängelse för länge sedan.

Vi bjöds på Wallenbergare med tillbehör och kaffe uppe i stora salongen.

Nu var det bara efterrätten, den intogs på torget hos en holländare som gjorde en fantastiskt god glass, kön blev lång, jag köpte en som hette ” Irish dream” med wiskey.


Efter en rundvandring på ”byn” åkte vi mot Hennickehammar där Rita och Rolf  hade lagt en tipspromenad utmed sjön med kluriga frågor, och en gissning hur många 1-öringar det fanns i en glasburk

(Rolfs besparingar).

Nu fanns det tid för en pratstund innan årsmötet, som inte blev så långt, alla var överens om det ordförande lade fram.


TEXT & BILD: JERRY DÅVERSJÖ

Efter ännu en god natts sömn och en lika bra frukost, blev det konvojkörning västerut till ett krigsflygfält på Brattforsheden med nr 16.

Uppställning av bilarna med en klarblå himmel ovanför oss och med en kort promenad till en barack, där en entusiast pratade om hur fältet byggdes på 1940-talet och hur dom nu håller på att restaurera alla byggnader med flyghangarer och fältet.

Efter genomgången blev vi utspisade med ärtsoppa, ostsmörgås och kaffe med Mariekex.

Sedan blev det rundvandring med inkikning i logement, ledningscentral mm.

Ute på fältet höll dom på att installera en flygsimulator, som var precis klar, så vi fick en demonstration i hur man landar på ett flygfält,

mycket naturtroget.


Härmed var årsmötet slut och alla tog farväl för att åka åt olika väderstreck. Bilarna rullade ut från fältet, vi blev nästan sist.

Tack Rita och Rolf för en fin träff med mycket jobb, och alla priser.

Nanna och jag kom till Hälleforsnäs. Där började det hinkas ner vatten igen och det följde oss ända hem till Uppsala.

Vi ses.


Upp på lördagsmorgonen till en förträfflig frukost med alla tillbehör, uppsittning i bilarna och i konvoj ner till Filipstads centrum.

Vi parkerade på en plats som heter Hötorget. 

Där hade Rolf stämt möte med Filipstads Tidning, för ett reportage om våra bilar, med många bilder

(Tack Rolf för en gratistidning.)

Vi gick ner till stan för att titta på Nils Ferlin som sitter nere vid ån på en parkbänk, och han var ”mager om bena tillika om armar och hals”, därefter blev det en promenad efter ån upp till våra klenoder för färd mot Grythyttan.


Kvällen kom med en 3-rätters middag som var fint upplagd och smakade fantastiskt även idag.

Mellan rätterna var det prisutdelning på tipspromenaden, som Cecilia Svensson tog hem med alla 10 rätt, och fick en stor fruktkorg.

Även pappa Leif tog full pott och fick ett stort paket innehållande olika sorters hårt bröd från Wasabröd. Barntävlingen vanns av Andrea Ryberg.   Vi andra fick välja på ett prisbord, så alla fick pris.

Efter maten blev det kaffe och besök i baren med mera samtal tills läggdags var i antågande.