HÖSTTRÄFFEN 2014

RRBCS HÖSTTRÄFF I VADSTENA DEN 4-5 OKTOBER 2014

Efter en fantastisk fin sommar med många tillfällan att nyttja våra underbara klenoder kom hösten så sakteliga att infinna sig med en angenämt annalkande höstträff som följd. Årets höstträff var förlagd till helgen den 4 och 5 oktober 2014 då hösten i många delar av vårt vackra land brukar visa sin bästa sida, vilket även var fallet detta år då vi begav oss mot Charlottenborgs slott utanför Motala för en visning samt efterföljande övernattning med middag på Vadstena Klosterhotell.


Såsom lätt framskymtat vid några tidigare tillfällen genomsyras vår familj av en i det närmaste obotlig tidsoptimism, vilken tyvärr ävenledes gjorde sig tydligt gällande denna avresedag då vi redan innan resans påbörjande kunde konstatera att vi var över 45 minuter försenade. Den tilltänkta njutbara höstresan genom Sverige i det mest vackra av höstskrud kom istället att omvandlas till en synnerligen fartfylld historia längs E4:n med ett mycket begränsat tunnelseende som följd. Den vackra hösten kunde således endast tidvis avnjutas under den stressiga färden från Stockholm till Motala, under vilken färd ett antal medtrafikanter tyvärr kom att uppfattas som uppenbara mottrafikanter såsom en följd av att de hindrade fri framfart för vårt ekipage. Det hela avlöpte emellertid synnerligen väl, enär vi med hela en minuts marginal kom att anlända till Charlottenborgs slott och en där väntandes alltid lika synnerligen trevlig entusiastskara.

Söndagen den 5 oktober vaknade vi alla upp till en solig men något kyligare dag, vilken gav oss en tydlig antydan om den annalkande senhösten, då vi begav oss mot hotellets matsal för avnjutandes av en utsökt frukostbuffé, efter vilken frukostbuffé vi alla vemodigt tog farväl av varandra inför den förestående hemfärden.


Under hemfärden från Vadstena Klosterhotell, vilken kom att ske i lugn och angenäm takt och i en hastighet då tillfälle verkligen gavs att njuta av den vackra hösten, kunde vi än en gång konstatera att vi givits ynnesten att få

vara med om ännu en strålande höstträff i glada vänners lag, vilket givetvis bådar gott inför vårt kommande 10-årsjubileum nästa år som

givetvis ingen sann entusiast kan missa.

TEXT & BILD:  ANDERS GÖRAN RYBERG

Efter en intressant visning av Charlottenborgs slott och dess historia begav vi oss mot Vadstena Klosterhotell och där väntandes såväl synnerligen trevligt umgänge i glada vänners lag som en gemensam middag med övernattning, varvid vi efter incheckning på hotellet kom att bege oss ut i det underbart vackra Vadstena som visade dess allra bästa sida såväl med sol, underskön solnedgång som med sådan kvällsvärme som endast brukar följa en skön sommardag.


Efter återkomsten till hotellet samlades vi i dess unika vinkällare för en efterlängtad välkomstdrink och ett intressant historiskt föredrag om såväl Vadstena Klosterhotell som de unika och mycket gamla och anrika klosterbyggnader i vilka det finns inrymt, varefter vi alla kände oss omhuldade av historiens tydliga vingslag.


Efter välkomstdrinken samlades vi i en av hotellets vackra matsalar där vi i synnerligen glada vänners lag kom att avnjuta en kräftsoppa gjord på Vätternkräftor efterföljd av en kalvfilé med potatisterrin, rostad blomkålskräm och märgsky samt en avslutandes svartvinbärspannacotta, vilken måltid säkerligen tillfredsställde den mest kräsna av gourméer.


När middagen väl avnjutits drog vi oss tillbaka till en av hotellets vackra salonger för fortsatt trevlig samvaro intill dess tröttheten efter såväl god mat som gott vin gjorde sig allt mer påtaglig med behov av ett god natts sömn som följd.