HÖSTTRÄFFEN 2012

RRBCS HÖSTTRÄFF I SÖDERKÖPING DEN 6-7 OKTOBER 2012

Såsom tidigare aviserats från styrelsens sida var vår numera traditionsenliga och alltid lika trevliga höstträff förlagd till helgen den 6-7 oktober 2012, inför vilken helg förväntningarna vad avsåg såväl väder som vind var lågt ställda såsom en följd av det milt uttryckt mediokra väder de flesta av oss nödgats genomlida såväl under sommaren som den tidiga delen av hösten.


Enär ett strålande höstväder emellertid var beställt till denna helg liksom ingick i överenskommet pris kom ett sådant givetvis att infinna sig, med påföljd att vi alla under en underbart vacker höstdag hade det sanna nöjet att bege oss mot Ekenäs slott i Östergötland för en guidad visning därstädes.



Efter en stunds synnerligen angenäm samvaro i hotellets bar kom ett glas uppfriskande mousserande vin att följa innan det var dags för den väntande trerättersmenyn beståendes av lagrad osttarte toppad med creme fraiche och löjrom, rosmarinstekt hjortfilé med citrus- och tranbärsmarmelad serverad med brynta kantareller och rostad mandelpotatis samt avslutningsvis Creme Brulée med kardemumma och kanel serverad med äppelkompott och äppelsorbet tillsammans med en härligt anpassad vinmeny, efter vilken utsökta måltid stämningen givetvis var på topp, varefter den synnerligen trevliga samvaron fortsatte i hotellets bar intill relativ sen timme.


TEXT & BILD: ANDERS GÖRAN RYBERG & ANDREA HOLST RYBERG

Väl framme vid Ekenäs slott kunde vi glatt konstatera att sammanlagt 17 brinnande entusiaster samlats med ett synnerligen trevligt återseende som följd. Efter att vi alla förväntansfullt samlats utanför det vackra och unika renässansslottets entré emottags vi varmt av slottsfogden Joakim Johansson, vilken därefter guidade oss genom slottets alla sevärdheter samt genom dess i många avseenden såväl roliga, spännande som unika historia. Det är vid sådana tillfällen man inser hur viktigt det är med en såväl kunnig, energisk samt humoristisk guide, vilka värdefulla färdigheter slottsfogden Joakim Johansson i alla avseenden var i full besittning av, varför vi efter den guidade visningen kände oss synnerligen belåtna då vi med hungriga magar begav oss till slottstraktören på andra sidan gården för avnjutandes av några härliga landgångar i glada vänners lag.


Efter avslutad måltid begav vi oss alla ut i ett underskönt, färgsparkande och av sol indränkt höstlandskap, mot vårt nästa mål på Höstträffen, Söderköpings Brunn, för där väntandes trevligt samkväm samt en trerätters middag och övernattning.

Även söndagen den 7 oktober vaknade vi alla upp till en fullständigt strålande höstdag indränkt i efterlängtat solsken, varefter vi begav oss ned för avnjutandes av en utmärkt frukostbuffé för att därefter med sedvanlig sorg i hjärtat ta farväl av varandra inför den stundande hemfärden på vackra höstvägar.


Under hemfärden tillät jag mig konstatera att vår klubb har en med hänsyn till dess storlek stor skara entusiastiska medlemmar som gärna bevistar klubbens evenemang och därigenom på det mest strålande sätt förgyller desamma med en alltid lika trevlig och gemytlig stämning  som följd, vilket givetvis innerligt uppskattas.

Blotta tanken på detta faktum gör att såväl familjen som jag redan nu börjar längta till vårt kommande årsmöte då vi alla förhoppningsvis återigen kommer att sammanstråla i alltid lika glada och entusiastiska vänners lag.